Теоретико-методичні підходи до оцінки економіко-екологічної ефективності біосферосумісного будівництва житла - Названов, Денис; Зінченко, Мирослава (КНУБА, 2025)
Біосферосумісне будівництво житла (або сталий розвиток в будівництві) є важливим напрямом в архітектурі та урбаністичному плануванні, який передбачає інтеграцію економічних, екологічних та соціальних аспектів у процесі проєктування, будівництва та експлуатації житлових будівель. Згідно з принципами сталого розвитку, цей тип будівництва має мінімізувати негативний вплив на навколишнє середовище, одночасно забезпечуючи високий рівень комфорту та ефективності для мешканців. Оцінка економіко-екологічної ефективності біосферосумісного будівництва є складним та багатогранним завданням, яке потребує використання різних теоретичних підходів та методичних інструментів.
Keywords: будівництво житла; підходи до оцінки; біосферосумісне будівництво; економіко-екологічна ефективність будівництва