Спосіб очистки стічних вод від іонів міді з використанням водорозчинного поліелектроліту та фероціаніду калію - Гомеля, М. Д.; Терещенко, О. М.; Мельниченко, Є. В. (КНУБА, 2017)
Наведено результати досліджень щодо визначення оптимальних умов застосування методу комплексоутворення / ультрафільтрації для очищення стічних вод від важкого металу міді з використанням фероціаніду калію і водорозчинного поліелектроліту. Експериментально доведено ефективність даного методу. Показано, що використання фероціаніду калію для модифікації полікатіоніта збільшує ступінь вилучення йонів міді.
Keywords: важкі метали; гексаціаноферат калія; флокуляція; мідь; комплексоутворення; ультрафільтрація; тяжелые металлы; гексацианоферрат калия; флокуляция; медь; комплексообразование; ультрафильтрация; heavy metals; potassium ferrocyanide; flocculation; copper; complexation; ultrafiltration; УДК 628.345.4:546.562