Сучасний стан комп’ютерних систем розпізнання мовлення - Тесля, Ю. М.; Остапчук, Ю. О.; Бахмач, І. М.; Кучеренко, О. О. (КНУБА, 2011)
Розглянуто сучасний стан розвитку комп’ютерних систем розпізнання природної мови, виокремлено основні пріоритети розвитку та основні типи проблем з якими стикаються розробники систем розпізнання голосу на даному етапі їх розвитку.
Keywords: методології розпізнавання природної мови; голосове управління; комп’ютерні системи