Трансформація освіти в Україні. Традиції і новаторство - Чорноморденко, Іван Васильович; Куцурук, В. М. (ХНПУ, 2013)
У статті аналізується процес трансформації освіти, основних її засад та роль у формуванні особистості. У зв'язку з цим важливого значення набуває вивчення, аналіз, узагальнення і творче використання не лише світового досвіду, але і досвіду українських просвітителів зокрема Г. Сковороди й І. Франка.
Keywords: особистість; трансформація освіти; засади освіти; освітній досвід; 001.8:37