Вибір форми і розрахунок об’єму сезонного теплоакумулятора - Любарець, О. П.; Москвітіна, А. С. (КНУБА, 2016)
Однією з технологій накопичення теплової енергії в теплий період року, її збері¬гання та подальшого використання в опалювальний період, є створення сезонних акумуля¬торів теплоти. Як джерело теплоти в теплий період року для зарядки сезонного тепло¬акумулятора найчастіше використовують систему сонячних колекторів. Для таких си¬стем (сонячні колектори + сезонний теплоакумулятор) доцільно використовувати органі-зовані сезонні теплоакумулятори, які розраховані на визначену кількість теплоти. В стат¬ті проводиться порівняння впливу розміщення теплоакумулятора на вибір ефективної його форми. Викладена методика розрахунку об’єму теплоакумулятора з урахуванням роботи системи сонячних колекторів впродовж року. Розглядається вплив роботи цілорічної си¬стеми сонячних колекторів на зменшення об’єму теплоакумулятора. Виконана побудова графіка подобового теплового навантаження на системи опалення на ГВП + надходження тепла від системи сонячних колекторів.
Keywords: бетонний теплоакумулятор; комбінований теплоакумулятор; сезонний теплоакумулятор; форма сезонного теплоакумулятора; розрахунок об’єму сезонного тепло акумулятора; 697.329