Підвищення конкурентоспроможності України та її регіонів за умов відкритої економіки - Марчук, Юрій Леонідович (КНУБА, 2014)
Обґрунтовано залежність конкурентоспроможності регіону при міжрегіональній торгівлі від конкурентоспроможності країни при міжнародній торгівлі. Досліджено взаємозв'язок конкурентоспроможності регіону й регіонального ринку. Окреслено основні фактори конкурентної переваги – системи компонентів, які взаємно підсилюють один одного, оскільки кожний фактор впливає на всі інші; наведено поділ таких факторів на декілька груп. Визначено основні напрями, за якими повинна здійснюватися інвестиційно-інноваційна політика в регіонах.
Keywords: конкурентоспроможність; регіональний розвиток; конкурентна боротьба; інвестиційно-інноваційна політика; конкурентні переваги; ресурсне забезпечення