Формування вартості земельних ділянок, що не забезпечені інженерними комунікаціями та виходом до доріг - Литвиненко, І. В. (КНУБА, 2017)
Розглянуті проблеми формування ринкової вартості земельних ділянок під садибне житлове будівництво, що не забезпечені доступом до інженерних комунікацій та виходом до доріг. Проблема може бути вирішена шляхом встановлення земельних сервітутів на право проходу та проїзду та прокладання інженерних комунікацій або шляхом планувальних рішень. При цьому як земельна ділянка, на користь якої встановлюється сервітут, так і прилеглі або сусідні земельні ділянки, що задіяні у процедурі встановлення земельних сервітутів можуть змінювати свою ринкову вартість. Розглянуто випадки формування вартості земельних ділянок при забезпеченні доступом до інженерних комунікацій та доріг різними методами.
Формрование стоимости земельных участков, не обеспеченных инженерными комуникациями и доступом к дорогам
Market value formation of land parcels without access to roads and utilities
Keywords: ринкова вартість земельної ділянки; право земельного сервітуту; інженерні мережі; право проходу та проїзду; рыночная стоимость земельного участка; земельный сервитут; инженерные сети; право прохода и проезда; land parcel market value; easement of right-of way