Роботи і маніпулятори. Методичні рекомендації до виконання практичних робіт - Міщук, Д. О.; Балака, М. М. (My University, 2017)
В методичних вказівках розглянуто загальні принципи і підходи до проектування механічних важільних захоплювачів та планетарних механізмів робота, методики розрахунку геометрії положення маніпулятора, кінематики шарнірно-важільного механізму та параметрів пристрою керування. Після виконання практичних робіт студенти освоять підходи проектування приводів робота та зможуть здійснювати розробку структурних схем систем його автоматизованого керування.
Keywords: роботи; маніпулятори; проектування