Метод дослідження розвитку композиції міського розпланування у просторі та часі - Дідіченко, М. О. (КНУБА, 2017)
Обґрунтовано порівняльний аналітично-графічний метод дослідження розвитку просторово-часової композиції міського розпланування, що розділено на 9 етапів, які забезпечують всебічний аналіз композиційних особливостей міста та надають структуроване підґрунтя для надання рекомендацій щодо прогнозування характеру подальшого містобудівного розвитку. Ефективність методу проілюстрована на аналізі розвитку композиції розпланування м. Відень, Австрія.
Метод исследования развития композиции городского планирования в пространстве и времени
The research method for studying the development of the composition of urban planning in the space and time
Keywords: метод дослідження; просторово-часова композиція; розвиток; історичне міське середовище; метод исследования; пространственно-временная композиция; развитие; историческая городская среда; research method; spaciotemporal composition; development; historical city environmen