Аналіз змішаних скінченних елементів стосовно задач пружнопластичного деформування та механіки руйнування - Кобельський, С. В. (КНУБА, 2012)
В рамках змішаної проекційно-сіткової схеми МСЕ запропоновані нові тривимірні скінченні елементи для розв’язання просторових задач теорії пружності. Побудована змішана апроксимація полів переміщень-деформацій-напружень, отримані вирази для коефіцієнтів розв’язуючих матриць. Проведений порівняльний аналіз запропонованих елементів за результатами розв’язку ряду модельних задач.
Analysis of mixed finite elements in application to problems of elasto-plastic deformation and mechanics
Анализ смешанных конечных элементов применительно к задачам упруго-пластического деформирования и механики разрушения
Keywords: тривимірні скінченні елементи; змішана апроксимація полів переміщень-деформацій-напружень; теорія пружності; пружно-пластичне деформування; 539.3