Чисельне моделювання термонапруженого стану шаруватого покриття автомобільної дороги - Гайдайчук, В. В.; Мозговий, В. В.; Заєць, Ю. О.; Шевчук, Л. В. (КНУБА, 2017)
Поставлена задача про комп’ютерне моделювання еволюції полій температури та напружень в масиві дорожнього покриття. Побудовані скінченно-елементні моделі явищ поширення тепла і формування викликаних ним полів напружень. Показано, що сформульоване рівняння теплопровідності є сингулярно збуреним. В зв’язку з цим поля температури, спричинені еволюцією зовнішнього теплового збурення, мають вид крайових ефектів, локалізованих у вузькій зоні вільної поверхні покриття.
Keywords: автомобільна дорога; асфальтобетонне покриття поле температур; термопружне деформування; шарувато-неоднорідний напівпростір