Способи розміщення житлової забудови на парцелах кварталів центральних частин малих історичних міст Західної України - Ясінський, М. Р. (КНУБА, 2017)
У статті наведено результати аналізу способів розташування житлової забудови на ділянках позаринкових кварталів центральних частин малих історичних міст. Проілюстровано різноманітність та відмінності між історичними та сучасними способами розташування забудови. Висвітлено їх типи та поширеність у досліджуваних містах. Виявлено основні способи розташування будинків, які носять деструктивний характер для історичного середовища та втрачені способи забудови парцелей.
Keywords: центральна частина міста; історичне місто; парцеля; забудова парцелі; типи забудови; central part of town; historical town; parcel; parcel building; types of building; центральная часть города; исторический город; парцели; застройка парцели; типы застройки