Культурна децентралізація як складова нової регіональної політики - Федулова, Любов Іванівна (Бескиди, 2019)
Сьогодні процес децентралізації влади, започаткований на принципах Європейської хартії місцевого самоврядування, – одне із стратегічних завдань розвитку України як демократичної держави. Досягнення таких завдань можливе за умови проведення окремих секторальних реформ, оскільки кожне завдання вимагає зміни в змісті роботи не лише органів місцевого самоврядування, а й значної кількості місцевих органів виконавчої влади. До числа секторів, які обов’язково попадають під вплив реформи децентралізації в Україні, належить і культура.
Keywords: регіональна політика; культурна децентралізація; сфера культури; 332.14:342.25