Питання висотного будівництва в історичному середовищі міста Києва - Книш, В. І.; Іщенко, О. І. (КНУБА, 2015)
Розглядаються проблеми хаотичної, зокрема висотної, забудови центральних (історично сформованих) частин великих міст України і, в тому числі, м. Києва, питання екології та нормативно-правового врегулювання. Аналіз негативних наслідків сучасної практики забудови центральних районів привів авторів до винаходу деяких принципових підходів покращення ситуації, що склалася, серед яких і своє бачення можливостей розвитку в перспективі залучення у проектування і будівництво висотних будинків вертикального озеленення фасадів
Keywords: каф. теорії архітектури; забудова центральних районів міста; історичне середовище; висотне будівництво; вертикальне озеленення фасадів; забруднення довкілля; екологія