Аналіз наукових досліджень проблеми формування національних природних парків - Голуб, А. А. (КНУБА, 2014)
У статті аналізуються наукові праці провідних українських і зарубіжних вчених у сферах містобудування, екології, географії котрі вплинули на формування і розвиток національних природних парків.
Keywords: національні природні парки; регіональні ландшафтні парки; рекреаційні утворення; ландшафтна екологія.