До питання відповідальності у сфері містобудівельної діяльності України - Долинська, Марія Степанівна (КНУБА, 2017)
Будівельна діяльність займає одне з ключових місць в економіці незалежної України та за своєю суттю є діяльністю організаційно- майнового характеру. В Україні відбувається значний розвиток будівельної галузі, як щодо промислового, так і житлового будівництва, зокрема індивідуального, чому сприяло надання учасникам АТО земельних ділянок для будівництва індивідуальних житлових будинків. В останні роки в Україні відбувається процес децентралізації, який також проходить і в будівельній галузі.
Keywords: децентралізація влади; житлове будівництво; будівельне законодавство; правове регулювання будівельної діяльності; 711.4(477); 349.442(477)