Вибір портфеля цінних паперів на основі моделі його відповідності ринку - Мінаєва, Ю. І. (КНУБА, 2011)
Розглянуто задачу вибору портфеля цінних паперів, подібного за поводженням до поводження ринку цінних паперів. Розв”язок поставленої задачі запропоновано виконувати шляхом побудови та порівняння бінарних матриць, що характеризують структуру ринку і обраного потрфеля. Наведено приклад.
Keywords: портфель цінних паперів; вибір портфеля цінних паперів; кластеризація; дендрограма; бінарне дерево