Аналіз зарубіжного досвіду в переході на масове зведення пасивних будівель заради енергетично-незалежного майбутнього - Мельник, А. Е.; Мавдюк, А. М.; Підлуцький, В. Л. (КНУБА, 2017)
Висвітлюється доцільність переходу України на пасивне будівництво за міжнародними стандартами на масовому рівні. Економічна та енергетична криза призводить до постійної спроби зменшити споживання енергії на експлуатацію будівель, що спонукає до виготовлення матеріалів власного виробництва, які будуть забезпечувати вимоги щодо будівництва пасивних і енергоефективних будівель. На даний момент в Україні вдається виробляти достатньо велику кількість власних матеріалів при застосуванні іноземних технологій і втілення їх у виробництво. Також важливим чинником, який міг би суттєво прискорити цей процес, є обмін досвідом з іншими країнами і підвищення рівня енергоефективного домобудівництва.
The foreign experience analysis of the conversion to passive houses mass construction for energy independent future
Анализ зарубежного опыта при переходе на массовое возведение пассивных зданий ради энергетически независимого будущего
Keywords: енергетична незалежність; пасивне будівництво; будівлі з нульовою енергопотребою; окупність; пассивное строительство; здания с нулевым энергопотреблением; окупаемость; the passive construction; buildings with zero energy consumption; recoupment