Про співвідношення понять «культура» та «мистецтво» - Похиленко, Ірина (КНУБА, 2024)
У роботі розглядається співвідношення понять культури та мистецтва. Аналізується правове визначення культури та мистецтва, їхні ключові елементи та особливості правового регулювання. Культура трактується як широке явище, що охоплює різні аспекти людської діяльності, включаючи мистецтво як його невід'ємну складову. Мистецтво, в свою чергу, розглядається як конкретний прояв культури, що відображає суспільні цінності та історичну спадщину. Окрему увагу приділено законодавчим аспектам захисту культурної та мистецької спадщини, включаючи авторське право та охорону культурних прав. Робота підкреслює важливість правового забезпечення для збереження та розвитку культури та мистецтва в сучасному суспільстві, а також їхній взаємозв'язок у правовій системі.
Keywords: право; культура; мистецтво