Прийоми формування глибинно-просторової композиції водно-зеленого діаметру міста - Щурова, В. А. (КНУБА, 2016)
Розглядаються пріоритетні напрямки досліджень еколого- містобудівної ситуації, відновлення природно-ландшафтного середовища та історико-культурної цінності прибережних територій Дніпра. На основі вивчення вітчизняних теоретичних досліджень та досвіду проектування виділяються прийоми розвитку глибинно-просторової композиційної організації водно-зеленого діаметру Києва.
Keywords: глибинно-просторова композиція; водно-зелений діаметр; ландшафтна структура; прибережні зони