Товарознавчі характеристики та аналіз ринку інноваційних покрівельних матеріалів - Морозова, Анастасія; Огороднік, Ірина (КНУБА, 2025)
Сучасне будівництво активно впроваджує нові технології та матеріали для підвищення якості, зменшення вартості і термінів будівництва, а також для забезпечення енергоефективності та екологічності споруд. Одним із важливих аспектів є вибір матеріалів для покрівлі, оскільки вони забезпечують захист будівлі, впливають на її зовнішній вигляд і довговічність. Традиційна черепиця відома своєю надійністю та естетичним виглядом, проте інноваційні матеріали пропонують нові можливості, такі як зменшення ваги, підвищена стійкість до погодних умов, а іноді навіть можливість генерування електроенергії. Важливим є порівняння цих матеріалів, щоб зрозуміти, який із них є оптимальним у сучасних умовах.
Keywords: товарознавчі характеристики; аналіз ринку; інноваційні покрівельні матеріали; нові технології; нові матеріали; енергоефективність; екологічність