Особливості використання космічних знімків для оновлення топографічної основи територіальних - Бурлаченко, Олексій; Кінь, Данило; Лазоренко, Надія (КНУБА, 2024)
Метою роботи є дослідити та сформувати особливості використання космічних знімків як одних із основних вихідних даних для оновлення цифрових топографічних карт масштабу 1:10 000 методами ДЗЗ. Були проаналізовані характеристики сучасних супутників, наприклад, WorldView-3, GeoEye-1 та Pleiades для створення/оновлення цифрових топографічних карт масштабу 1:10000.Результати дослідження дозволять користувачам цих геопросторових даних розуміти, які вимоги повинні висуватись до космічних знімків та яким чином виконувати оновлення топографічних карт на основі опрацьованих космічних знімків.
Keywords: топографія; геоінформатика; картографія; дистанційне зондування Землі; карта; моніторинг; 528.7; 528.9