Структура взаємозв’язку колористики інтер’єру і художньо-декоративних засобів - Пилипчук, О. Д. (КНУБА, 2017)
В статті підняте питання про актуальність проблеми взаємозв’язку колористики інтер’єру і художньо-декоративних засобів. Розглянуто зв’язок колірного оточення інтер'єрного простору від закладеної в створеному просторі ідеї. Визначено ряд невід'ємних факторів, пов'язаних між собою і що надають основний вплив на сприйняття художньо-декоративних поверхонь в інтер’єрному просторі. Запропонована структура в розміщенні художньодекоративних форм, розроблені засоби для досягнення потрібної художньої виразності середовища. За допомогою зробленого аналізу та приведених прикладів, які виконані автором статті, наведені основні, принципи які можуть бути так само і інструментом в роботі художника-дизайнера, що дозволить йому з більшим професіоналізмом підійти в рішенні поставленого творчого завдання щодо розміщення художньо-декоративних поверхонь в колористичному просторі інтер'єру.
Влияние цветовых и световых рефлексов окружающей среды на восприятие художественно декоративных поверхностей
Influence of color and light reflexes of the environment on the perception of artistically decorative surfaces
Keywords: колорит; колористика; колір; художнє сприйняття; художньо-декоративні поверхні; форми та засоби; виразність; композиція; фактура матеріалу; інтер’єрний простір; творчий задум; образність; художня виразність; мистецтво і дизайн; колорит; колористика; цвет; цветные рефлексы; свет; восприятие; форма; выразительность; фактура материала; освещение; интерьерная пространство; художественно-декоративные поверхности; искусство и дизайн; color; color reflexes; light; perception; form; expressiveness; texture of the material; lighting; interior space; artistic and decorative surfaces; art and design