Чинники гальмування розвитку Запорізького регіону - Малишева, Юлія Олександрівна; Банах, Андрій Вікторович; Арутюнян, Ірина Андріївна (Бескиди, 2019)
Головний індикатор розвитку регіону – функціонуюче будівництво, до якого залучається багато суміжних галузей економіки: металургійна промисловість, підприємства будівельних матеріалів і виробів, парки будівельної і спеціальної техніки, архітектурні та проектно-конструкторські організації тощо. Також будівництво підвищує показники зайнятості робочої сили, що веде до поліпшення ситуації у соціальній сфері [1, с. 86]. Специфіка Запорізького регіону полягає в наявності декількох чинників, що перешкоджають пожвавленню розвитку будівельної галузі.
Keywords: індикатор розвитку регіону; гальмування розвитку регіону; 332.14(477.64)