Дослідження ефективноті урівноваження ГНСС-мереж - Смолій, К. Б.; Серант, О. В.; Третяк, К. Р. (КНУБА, 2015)
З метою максимального вилучення систематичних похибок на етапі опрацювання ГНСС-мереж, створенних на основі декількох сесій спостережень, розроблено диференційний метод їх урівноваження. За диференційним методом пропонується частково замінити рівняння поправок виміряних векторів на рівняння поправок різниць цих векторів. Виконано порівняння результатів урівноваження двох мереж з ідеальними умовами видимості і з обмеженим доступом до супутників. Ефективність диференційного методу врівноваження ГНСС-вимірів порівняно з класичним параметричним становить 10-50%.
Исследование эффективности уравнивания ГНСС-сетей
Research efficiency adjustment for GNSS-networks
Keywords: похибки ГНСС-вимірів; диференційний метод урівноваження; параметричний метод урівноваження