Закономірності навантажень робочого середовища при русі робочих органів динамічних грунторуйнуючих систем - Фомін, А. В.; Костенюк, О. О.; Тетерятник, О. А.; Боковня, Г. І. (КНУБА, 2012)
Проведено аналіз взаємодії хвиль деформацій (напружень), що виникають від одиничних сколів елементів ґрунту, з власними коливаннями ґрунтового масиву. Отримано залежності для розрахунку кінематичних параметрів роботи динамічного робочого органа враховуючи коливальний характер напружень, що виникають в робочому середовищі.
Keywords: хвилі деформації; вимушені коливання; ударне руйнування; вібруюче робоче середовище; суперпозиція хвиль навантажень; волны деформаций; вынужденные колебания; ударное разрушение; вибрирующая рабочая среда; суперпозиция волн нагружений; waves strain forced vibrations; impact fracture; vibrating schaya working environment; the superposition wave loading