Дослідження двовимірних нестаціонарних коливань пружних масивів з отворами - Ворона, Ю. В.; Козак, А. А.; Черненко, О. С. (КНУБА, 2013)
Шляхом співставлення з чисельно-аналітичним розв’язком задачі про імпульсне навантаження масиву з циліндричним отвором показана працездатність чисельного алгоритму, що базується на переході в частотну область. За допомогою такого підходу в поєднанні з методом граничних елементів досліджена динамічна реакція пружного масиву, послабленого двома отворами, один з яких піддається дії раптово прикладеного тиску.
Исследование двумерных нестационарных колебаний упругих массивов с отверстиями
Transient vibrations analysis of 2d elastic solids with holes
Keywords: метод граничних елементів; динамічна реакція пружного масиву