Методика по зменшенню антропогенного забруднення малих річок - Захарченко, М. А.; Рижакова, І. А. (КНУБА, 2017)
Стаття підготовлена на основі «Методики очищення та оздоровлення малих річок України з відновленням природного гідрологічного режиму», розробленої авторами під час роботи в УкрНДІЕП. Методика розроблена на основі фітотехнологій, що впроваджуються авторами, вона дозволить зменшити антропогенне навантаження на річки з сторони населених пунктів.
Keywords: малі річки; водоохоронні заходи; фітотехнології; малые реки; водоохранные мероприятия; фитотехнологии; small rivers; water-protective measures; phytotechnologies; УДК 574:556.52:581.5