Керування механізмами зміни вильоту та підйому вантажу вантажопідйомного крана - Ловейкін, В. С.; Ромасевич, Ю. О.; Шумілов, Г. В. (КНУБА, 2012)
Здійснено аналіз способів керування механізмами вантажопідйомних кранів. Побудовано електричну схему керування крановими механізмами в ручному та комп'ютерному режимах. Зроблено висновки про ефективність використання розробленої схеми керування для реалізації оптимальних режимів руху кранових механізмів.
Keywords: вантажопідйомний кран; механізм зміни вильоту вантажу; механізм підйому вантажу; керування; електросхема; грузоподъемный кран; механизм изменения вылета груза; механизм подъёма груза; управление; электросхема; lifting crane; luffing mechanism of cargo; lifting mechanism; management; wiring; 621.873