Теоретичні дослідження екрануючих властивостей металосилікатних облицювальних матеріалів у діапазоні НВЧ - Краснянський, Григорій Юхимович; Азнаурян, Ірина Олександрівна; Кузнецова, Ірина Олександрівна (КНУБА, 2016)
На основі експериментальних і теоретичних досліджень показано принципову можливість використання металосилікатних композиційних матеріалів в якості електромагнітних екранів, здатних поглинати і розсіювати електромагнітне НВЧ-випромінювання. Запропоновано теоретичну модель, яка адекватно описує розсіяння і поглинання електромагнітного випромінювання гетерогенним матеріалом з діелектричної зв'язкою. Отримані вирази можуть бути використані при проектуванні складів електромагнітних екранів.
Keywords: металосилікатний; облицювальний; матеріал; ослаблення; відбивання; НВЧ-випромінювання