Інформаційна технологія забезпечення діяльності митного поста в умовах турбулентних впливів - Вялкова, Віра Іванівна (КНУБА, 2014)
Дисертаційна робота присвячена вирішенню наукової задачі розробки моделей, методів та засобів аналізу та удосконалення організаційного, інформаційного та аналітичного забезпечення діяльності митного поста. В роботі проведено аналіз організаційного, інформаційного та аналітичного забезпечення діяльності митного поста. Вперше розроблено метод оцінки навантаження спеціалістів та уточнення чисельності персоналу МП в умовах турбулентних впливів. Вперше розроблено метод оцінки показників якості фахівця митного поста, що базується на інтерпретації його діяльності у вигляді одноканальної безпріоритетної системи масового обслуговування з обмеженим часом очікування в черзі. Розроблено модель та метод проектування раціональної структури системи підтримки прийняття рішень для оперативного персоналу МП в умовах турбулентних впливів. Удосконалено метод вибору раціональної моделі подання знань для реалізації бази знань СППР для персоналу МП.
Keywords: організаційне забезпечення; інформаційне забезпечення; аналітичне забезпечення; митний пост; система підтримки прийняття рішень; система масового обслуговування; база знань; 339.543:004