Адаптивні будівлі та їх вплив на середовище - Оськіна, М. О. (КНУБА, 2018)
Розглядається типологія будівель і навколишнього середовища, ідея застосування методології проектування адаптивних будівель, що мають характеристики енергоефективної, параметричної та кінетичної архітектури. Встановлені автором фактори адаптації - приклад, як саме архітектура на різних рівнях проектування виступає зв‘язком між елементами урбаністики та природніми об‘єктами.
Keywords: адаптація; динаміка; статика; енергоефективність; автоматизація; автоматичність; будівля і людина