Тенденції розвитку архітектури житла Луцька в контексті політичних та соціально-економічних змін XVII-XX ст. - Абрамюк, І. Г. (КНУБА, 2010)
Анотація: в статті аналізуються зміни у формуванні житлового середовища міста Луцька, що здійснювались протягом XVII – ХХ ст., під впливом політичних, економічних та соціальних факторів. Визначаються основні типологічні групи житлових будівель, їх планувальні та композиційні характеристики. Ключові слова: житло, садиба, будинок, політичні та економічні фактори.
Keywords: житло; садиба; будинок; політичні та економічні фактори; 728.1(477.82) "16/19"