Основи сталого розвитку в містобудуванні та архітектурі : навчальний посібник - Смілка Владислав Анатолійович; Ковальська Гелена Леонідівна (КНУБА, 2026)
Містить загальні засади концепції сталого розвитку, розкрито національну політику й особливості реалізації сталого розвитку в Україні. Розглянуто основні підходи досягнення цілей сталого розвитку в містобудуванні та об’єктному проєктуванні. Наведено напрями застосування передових технології для створення екологічно безпечного, економічно вигідного та соціально справедливого міського середовища. Призначено для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю G17 «Архітектура та містобудування».
Keywords: міські політики розвитку; передумови формування концепції сталого розвитку; технології «розумного» будинку; підходи реалізації цілей сталого розвитку в містобудуванні; глобальні цілі сталого розвитку; фактори переходу; 72.01:504(075); 721.011:004.8(075)