Гідравліка напірних перфорованих трубопроводів очисних споруд систем водопостачання та водовідведення - Кравчук, Андрій Михайлович; Чернишев, Денис Олегович; Кравчук, Олександр Андрійович (КНУБА, 2021)
Розглянуто диференційні рівняння, які описують рух рідини зі змінною витратою в напірних розподільних і збірних трубопроводах. Запропоновано інженерні методики розрахунку параметрів цих систем. Подано результати експериментальних досліджень гідравлічних характеристик таких труб. Буде корисною для науковців та інженерів у галузі гідравліки, водопостачання та водовідведення, а також для аспірантів та студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за відповідними спеціальностями.
Hydraulics of pressure perforated pipelines of treatment facilities of water supply and water disposal systems
Keywords: 532.542