Моделі цільового вибору репрезентативних індикаторів діяльності будівельних підприємств : етимологія та типологія систем діагностики - Рижакова, Галина Михайлівна; Приходько, Дмитро Олександрович; Предун, Костянтин Миронович; Лугіна, Тетяна Сергіївна; Коваль, Тимур Сергійович (КНУБА, 2017)
Вирішено актуальну науково-прикладну задачу започаткування, створення та впровадження інструментарію функціонально-економічної діагностики інвестиційного будівельного проекту, який презентується і досліджується як мобільна організація (підприємство) специфічного типу. В якості першої складової запровадженої методико-аналітичної системи функціонально-економічної діагностики інвестиційно-будівельного проекту (ІБП) розроблено модель «Будівельний проект – мобільне підприємство» (БП-МП). На основі модернізації змісту операційної системи ІБП модель пропонує формування організаційних структур управління (ОСУ) ІБП у форматі мобільного підприємства здійснювати на базі інтеграції «конструктивів ОСУ ІБП» – фрагментів ОСУ мобільного підприємства на різних рівнях. Основу керуючого осередка створюваної ОСУ МП ІБП складає проектний офіс, що координує діяльність аналітичних груп на середньому рівні ОСУ та матрично-упорядкованими підрозділами на нижньому рівні реалізації ІБП.
Keywords: інвестиційно-будівельний проект; мобільна будівельна організації; функціонально-економічна діагностика; операційна система; «конструктив» організаційної структури управління ІБП