Недоліки застосування локальних зворотноосмотичних установок на прикладі доочищення водопровідної води в готелі міста Києва - Кравченко, Марина Василівна (КНУБА, 2015)
Анотація. Розглянуто наслідки використання зворотноосмотичних установок при доочистці питної води на прикладі водопровідної води в готелі міста Києва, яка пройшла очистку на установці з мембранним елементом Filmtec XLE 440 (8”) виробництва компанії DOW Chemical (США). Наведені результати зміни кількісного і якісного складу води, а саме її фундаментальних компонентів, в результаті доочистки зворотним осмосом. Обґрунтовано технологічні та економічні недоліки зворотноосмотичних установок.
Keywords: очистка вода; мембрана; мембранний елемент