Стійкість плоскої форми згину консольної двотаврової балки зі змінною висотою стінки за методом Рітца - Білик, С. І. (КНУБА, 2008)
Використання в конструкціях будівель зварних двотаврів змінного перерізу відкрило можливість знаходити раціональні системи за рахунок економічного розподілу матеріалу вздовж конструкцій та виявляти додаткові резерви несучої спроможності. Однією з таких задач є задача з визначення стійкості плоскої форми згину двотаврових балок зі змінною висотою стінки.
Keywords: двотаврова балка; метод Рітца