Дослідження впливу нелінійно-пружних характеристик матеріалу на динаміку підводних тросових систем - Безверхий, Олександр; Корнієнко, Вікторія (КНУБА, 2015)
Досліджено вплив нелінійнопружних характеристик матеріалу на параметри коливань тросових елементів заякореної конструкції з урахуванням розслаблень в окремих елементах в умовах розвинутого морського хвилювання, яке моделюється плоскими прогресивними хвилями.
Keywords: підводні тросові системи; нелінійно-пружні характеристики матеріалу; морське хвилювання.; 624.071.234:627.223.6