Об'єктно-орієнтована модель геопросторових даних генерального плану населеного пункту - Максимова, Юлія Сергіївна (КНУБА, 2017)
Сьогодні важливими питаннями є створення єдиного інформаційного простору для розробників і користувачів містобудівної документації з метою забезпечення можливості організації оперативного обміну даними між учасниками містобудівної діяльності. Виникає необхідність переходу від картографічного до геоінформаційного моделювання та прогнозування розвитку території на основі багатофакторного аналізу просторової взаємодії об'єктів і явищ міського середовища. В роботі розглянуто структуру та загальні вимоги до об’єктно-реляційної моделі геопросторових даних, що містять проектні рішення генерального плану. Моделі за методологією об’єктно-орієнтованого підходу реалізують методи, які дозволяють відслідковувати динаміки в процесі реалізації концепцій генерального плану або його зміни, що потребує моделювання поведінки об’єктів містобудування.
Keywords: містобудівна документація; генеральний план; база геопросторових даних; об’єктно-реляційна модель геопросторових даних