Визначення коефіцієнтів інтенсивності напружень в двовимірних тілах при температурному навантаженні - Шкриль, О. О. (КНУБА, 2014)
На основі моментної схеми скінченних елементів (МССЕ) реалізована методика визначення коефіцієнтів інтенсивності напружень (КІН) в двовимірних тілах при дії температурного навантаження. Результати розвязання тестових задач показують, що енергетичні методи визначення КІН є більш ефективними порівняно із прямим методом.
Keywords: двовимірна задача; коефіцієнт інтенсивності напружень; температурне навантаження; метод скінченних елементів