Аналіз перенапруги в системі "інвертор з шім - кабельна лінія - асинхронний двигун" з використанням пакета програм matlab/simulink - Зданевич, В. О.; Подольцев, О. Д. (КНУБА, 2010)
Проведено моделювання високочастотних електромагнітних процесів при живленні асинхронного двигуна від інвертора з ШІМ через довгу кабельну лінію. Показано вплив часу наростання імпульсу напруги ШІМ та довжини кабельної лінії на рівень перенапруги на вході двигуна.
Keywords: інвертор з ШІМ; кабельна лінія; асинхронний двигун; перенапруга; инвертор с ШИМ; кабельная линия; асинхронный двигатель; перенапряжение; inverter with PWM; cable line; electric motor; overvoltage