Особливості створення архітектурного простору навчальних приміщень для комфортного і результативного навчального процесу - Коблик, М. В. (КНУБА, 2012)
Розглядаються основні фактори впливу на психо-фізичний стан школяра, які потрібно враховувати при проектуванні цілісного і гармонійного простору навчальних приміщень. Врахування всіх цих чинників є необхідним для забезпечення високого рівня успішності дітей в умовах сучасного навчальновиховного процесу.
Keywords: освіта; діти; навчальний процес; архітектурний образ; атмосфера; планувальна структура