Стратегія формування портфелю цінних паперів, подібного до ринку цінних паперів - Мінаєва, Ю. І. (КНУБА, 2010)
Розглядається стратегія формування портфелю цінних паперів на підставі методів ієрархічної кластеризації. Показана можливість використання для вирішення такої задачі дендрограм, побудованих методами найбільш віддаленого та найбільш наближеного сусідів. Наведено приклад.
Keywords: портфель цінних паперів; ринок цінних паперів; методи ієрархічної кластеризації