Архітектор Роман Грицай і Український Народний Дім в м. Рогатин - Ясінський, М. М. (КНУБА, 2008)
Ім’я архітектора Романа Грицая стодвадцятиріччя з дня народження якого мистецька громадськість відзначила 2 6 листопада 2007 року, було незаслужено забуте в Україні . Втім , більш як тридцятирічна творча діяльність цього українського архітектора заслуговує на детальне вивчення . Талантові Романа Грицая належать такі мистецькі твори як „Проект церкви в Тернополі” , „Проект Народного Дому в Черчі”, „Конкурсний проект церкви у Львові” , „Проект пам’ятника Січовим Стрільцям у Рогатині”, „Проект української гімназії в Дрогобичі” та багато інших . Проект Українського Народного Дому ім Т Шевченка в м Рогатин є одним з найдостойніших внесків архітектора Романа Грицая в національну мистецьку скарбницю
Keywords: Грицай Роман; Український Народний Дім; м. Рогатин; 725.835(477)