Житлова архітектура Японії періоду Едо: тенденції впливу храмової і народної естетики - Шевцова, Г. В. (КНУБА, 2014)
Розглянуто основні тенденції впливу на парадну житлову архітектури Японії періоду Едо храмової (синто і буддизм) та народної архітектурної традиції, що кінець кінцем і сформувало «естетику простоти» і самобутність японської архітектури, як вона зараз розуміється у світі.
Keywords: японська житлова архітектура періоду Едо; «шьоїн-дзукурі"; естетика простоти; Japanese habitat architecture of Edo period; “shoin-zukuri”; “suki-ya”; esthetic of simplicity; «сукі-я»