Використання спеціальних скінченних елементів з тріщиною в задачах механіки руйнування при нестаціонарних динамічних навантаженнях - Солодей, І. І.; Гуляр, О. І.; Вабіщевич, М. О (КНУБА, 2009)
На основі нових типів спеціальних скінченних елементів розроблена ефективна методика дослідження перехідних процесів динамічного деформування просторових тіл обертання та призматичних тіл з тріщинами. Вірогідність отриманих результатів і ефективність підходу підтверджені розв’язанням контрольних прикладів.
Keywords: просторові тіла обертання; призматичні тіла з тріщинами; скінченні елементи (СЕ); спеціальні скінченні елементи; напіваналітичний метод скінченних елементів; нестаціонарні динамічні навантаження