Особливості геоінформаційного моніторингу зрошувальної системи каналів Херсонської області за 2018-2024 рр. - Родченко, Олексій; Кінь, Данило; Лазоренко, Надія (КНУБА, 2024)
У роботі описано використання методів ДЗЗ для моніторингу гідрографічних об’єктів, а саме каналів Херсонської області та методами геопросторового аналізу. Дані моніторингу нададуть можливість продемонструвати наслідки руслових процесів каналів, зміни русла, осушення територій після підриву Каховської ГЕС, що в свою чергу сприятиме базою для подальшого більш детального аналізу для розроблення планів відновлення, а також для забезпечення ведення загального обліку наслідків та руйнувань, підрахунку збитків, а також аналізу довгострокових факторів, що можуть вплинути на навколишнє середовище у зоні дослідження.
Keywords: ГІС; моніторинг; ДЗЗ; дослідження; космічні знімки; індекс; поверхневі води; класифікація