Динаміка ріжучої кромки наконечника обладнаного консоллю - Пелевін, Леонід; Пристайло, Микола (КНУБА, 2012)
В статті доказано, що різання грунту наконечником з консоллю необхідно розглядати на основі теорії розповсюдження хвиль деформації. Визначено умови процесу для необхідної деформації консолі. Розраховано силу, яка потрібна для такої деформації, потенційну енергію зігнутої консолі, її швидкість розгинання, енергію удару об грунт та робочу довжину консолі.
Dynamics cutting edge tip equipped cantilever
Keywords: різання; грунт; консоль; наконечник