Класифікація пошкоджень, механізмів деградації і параметрів фундаментів, що знаходяться в експлуатації - Матченко, Т. І.; Шаміс, Л. Б.; Первушова, Л. Ф.; Матченко, П. Т. (ДП НДІБК, 2016)
Дана класифікація пошкоджень, механізмів деградації основ, фундаментів та їх матеріалів, класифікація впливів і навантажень на фундаменти, а також параметрів, які необхідно контролювати при обстеженні для визначення технічного стану і залишкового ресурсу фундаментів, що знаходяться в експлуатації. There is given the classification of damage, degradation mechanisms of bases, foundations and materials, classification of loads and impacts on foundations, and controlled parameters in the survey to determine the technical condition and remaining life of the bases that are in operation.
Keywords: класифікація; пошкодження; деградація; основи; фундаменти; 624.15:69.059